Aanbieding gebiedsplan

Aanbieding gebiedsplan aan gedeputeerde J. Bond

Op 14 maart hebben Klaas Niewold en Jacob Doets namens de vereniging Ster van Loosdrecht i.o. het gebiedsplan officieel aangeboden aan gedeputeerde J. Bond.

De aanbieding was op het terrein van W. Goedhart, met zicht op het Stergebied. De vereniging Ster van Loosdrecht i.o. maakt met het gebiedsaanbod duidelijk hoe de eigenaren samen het duurzaam beheer van het karakteristieke cultuurlandschap. Naast het gebiedsplan kreeg de gedeputeerde een hamer en spijkers aangeboden.

Hiermee geven de grondeigenaren aan dat ze hopen op een positief besluit van de provincie over het toekennen van de noodzakelijke financiën.

Initiatiefnemers: Ineke de Groot, Lia Moote, gedeputeerde J. Bond, Klaas Niewold, Jacob Doets en Gert Schaap.

De provincie heeft op dit moment anderhalf miljoen gereserveerd voor duurzaam beheer in de Ster. Gedeputeerde Bond sprak zijn waardering uit voor samenwerking. Jaap Bond: “ Het is een heel goed initiatief dat de mensen bij elkaar heeft gebracht voor een gebied dat het verdient”. De provincie betrekt het voorstel bij de besluitvorming over de nieuwe Agenda Natuur Recreatie en Landschap die naar verwachting medio 2012 gereed zal zijn.