Natuurtop 2013

Vereniging Ster van Loosdrecht aanwezig op Natuurtop 22 juni 2013

Vereniging Ster van Loosdrecht heeft zich samen met 22 andere burgerinitiatieven gepresenteerd tijdens de landelijke Natuurtop in het Geofort te Herwijnen. Lia Moote, bestuurslid vertegenwoordigde de Vereniging. Premier Mark Rutte opende de Natuurtop.
Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken organiseerde de Natuurtop 2013 om met maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en andere overheden te discussiëren over het nieuwe natuurbeleid voor de lange termijn en zo de natuur een prominentere plaats te geven in de samenleving.

Doel van de Natuurtop was om in het beleid een duurzame verbinding te leggen tussen de natuur en andere maatschappelijke belangen zoals waterveiligheid, recreatie, ondernemerschap, gezondheid, energie en klimaat. Ongeveer 250 tot 300 organisaties, bedrijven en overheden namen deel aan de dag.

In de afgelopen weken hebben o.a. provincies, particulieren en organisaties vernieuwende initiatieven aandragen die werk maken van de beleving, verbetering en beheer van de natuur. Ter inspiratie van de deelnemers aan de Natuurtop presenteerde de 23 burgerinitiatieven zich op een soort Catwalk.

Lia Moote heeft tijdens de Natuurtop allerlei vragen beantwoord van deelnemers over de vereniging en het gebiedsaanbod. Ze heeft er ook voor gezorgd dat staatssecretaris Sharon Dijksma een exemplaar van het gebiedsaanbod Ster van Loosdrecht heeft ontvangen. De vereniging staat nu nog duidelijker op de kaart.

Meer informatie: www.rijksoverheid.nl/ministeries/ez/nieuws/2013/06/24/video-kijk-terug

Meer informatie: http://www.geofort.nl/over-geofort/nieuws/#natuurtop-vindt-plaats-op-geofort

Foto’s: https://www.facebook.com/geofort