Werkbezoek statenleden

Statenleden brengen werkbezoek aan Oostelijke Vechtplassen en de Ster van Loosdrecht
De Provinciale Statenleden van de Commissie Ruimte en Milieu en gedeputeerde Jaap Bond hebben op 5 november een werkbezoek gebracht aan de Ster van Loosdrecht. Het bezoek vond plaats op uitnodiging van de vereniging Ster van Loosdrecht. Adriaan Doets gaf de Statenleden een toelichting over o.a. de historie van de ’s Gravenlandse Vaart en de Drecht  tijdens de zonnige vaartocht, op twee authentieke pramen . De Statenleden zagen met eigen ogen hoe mooi het open veenweidegebied is.

werkbezoek

Rondleiding Statenleden door Ster van Loosdrecht op 5 november 2012

In kasteel Sypesteyn  hebben Klaas Niewold (voorzitter) en Jacob Doets (secretaris) de plannen voor het behoud en duurzaam beheer van de Ster voor en door de grondeigenaren toegelicht.  De statenleden zijn tijdens hun werkbezoek verder uitgebreid geïnformeerd over landelijke ontwikkelingen rondom Natura 2000, de gebiedsontwikkelingen in de Oostelijke vechtplassen en de Ster van Loosdrecht. Naast Statenleden waren ook bestuurders en deskundigen uit het gebied aanwezig, waaronder wethouders Zagt en van Waveren uit gemeente Wijdemeren en vertegenwoordigers uit de Landbouw, Recreatie en Natuurbeheer. Zij spraken nogmaals hun steun en medewerking uit voor het gebiedsplan.

De vereniging hoopt dat de provincie binnenkort positief besluit over de toekenning van de 1,5 miljoen die gereserveerd is voor het beheer en de ontwikkeling van de natuur- en landschapswaarden in het stergebied. De vereniging heeft eind februari 2012 haar plannen voor de Ster van Loosdrecht aan de provincie aangeboden. Het ledenaantal van de vereniging gaat richting de 50 %. Ook Natuurmonumenten is lid geworden van de vereniging.